همشهری- مهدیه تقوی راد: درهرودها یک بسته کامل طبیعتگردی به شما ارائه میدهند که شامل چشمه، رودخانه، کوه و حتی گاهی آبشارگردی است. مکانهای تفریحی که اگر در هر یک از فصلها سال از شکوفههای بهاری تا برگهای پاییزی و برف زمستانی، به آنجا سفر کنید، لحظههای مفرحی را برایتان به یادگار میگذارد. اگر میخواهید این جاذبههای طبیعی را تنها در یک سفر نیمروزی در تهران ببینید و تجربه کنید، این شما و این هم چند پیشنهاد برای پیمایش روددرهها و تنگههای شمال پایتخت.
رود دره دربند
دره دربند، رود درهای سنگی و صخرهای با شیب بیشتر نسبت به رود درههای اطراف بوده که در برخی نقاط کمدرخت و کم گیاه است. مسیرهای فرعی، آبشارها و درههای کوچک و بزرگی در این گردشگاه وجود دارد که هرکدام زیباییهای خاص خود را دارند. درههای اصلی رودخانه دربند عبارتند از: دره اوسون، آبشار، امامزاده ابراهیم(ع)، کاک، آب شیردره و زون. رودخانه دربند پس از عبور از دره دربند و از کنار قهوهخانهها و رستورانهای حاشیه آن، از میدان سربند تا میدان دربند ادامه دارد. باید برای پیمودن مسیر، آمادگی جسمانی مناسب لازم است و در روزهای بارانی تردد کمی دشوارتر.
راه دسترسی: از میدان تجریش باید مسیر میدان دربند را پیش بگیرید. بعد از میدان ابتدای روددره دربند مشخص میشود. با کمی مسیر کوهپیمایی میتوانید از قسمتهای مختلف مسیر این دره زیبا لذت ببرید.
دره زون پس قلعه
این دره در امتداد خود به ۳ شاخه تقسیم میشود. که هر ۳ شاخه با شیب طولی که به سمت پایین دره دارند، از هم متمایز میشوند. دره زون از پایین به بالا نخست با منطقه سنگی صخرهای و در ناحیه بالاتر با خاک و سنگ پوشیده شده است. در ناحیه چپ دره زون چشمه آبی دائم است اما این آب به اندازهای نیست که به رودخانه پسقلعه برسد. فاصله عرضی بین ۲ یال سمت چپ و راست این دره بسیار زیاد است و یالها دارای شیبهای تند هستند.
راه دسترسی: بعد از رسیدن به محدوده لواسانات، باید به کمک تابلوهای راهنما روستا را پیدا کنید. بعد از آن باید از مسیر کوهپیمایی دربند به سمت روستای پسقلعه بروید و از شمال روستای راهی دره زون شوید.
دره رحمان آباد
بسیاری از کوهنوردان برای دسترسی به ارتفاعات کلکچال و دارآباد مسیر دره رحمانآباد را انتخاب میکنند. شماری نیز از این مسیر به طرف ابتدای رودخانه دارآباد و باغچه خلیل میروند. پارک نیلوفر روی دامنه کوههای شمالی تهران و درون دره رحمانآباد قرار دارد. در دهه ۱۳۳۰، رحمان آباد که در سمت چپ جاده نیاوران به دارآباد بود، استخری داشت که در محاصره درختان کهنسال نارون و در شمال آن استخر، باغ و قلعه ای رعیتی بود. رحمان آباد قناتی کم آب و کشتزاری کوچک نیز داشت. قلعه یادشده، در بالای دره بود و در شمال آن، استخری بزرگ وجود داشت که آب قنات در آن جمع میشد و پس از پرشدن آب به باغها و کشتزارهای زیردست میرسید.
راه دسترسی: در منطقه دارآباد به پارک نیلوفر بروید، برای اینکه راه را گم نکنید از مسیر دکلهای برق که در سمت غربی پارک قرار دارد، استفاده کنید و تا انتهای پارک مسیر خود را ادامه دهید تا به دره سرسبز رحمانآباد برسید.
علی دره رودک
در شمال شرقی روستای رودک، کوه ورجین قرار دارد. در دامنه کوه ورجین میتوانید علیدره را مشاهده کنید که مردم محلی به آن عالی دره هم میگویند. آنها معتقدند که این نام را ناصرالدین شاه روی این دره گذاشته است. گفته میشود ناصرالدینشاه که برای شکار به کوه ورجین میرفت، آب همه چشمهها و درهها را بررسی میکرد و چون آب این دره را عالیترین آب منطقه تشخیص داده بود و از اینرو، این دره را عالیدره نامید. درست در طرف مقابل روستا، چشمه کوچکی وجود دارد که اهالی روستا آن را چشمه مراد مینامند و مقدس میشمارند.
راه دسترسی: جاده لشکرک را به سمت میدان فشم بروید. در مسیر اوشان به فشم در فاصله ۵کیلومتری شمال غرب و در شمال شرقی روستای رودک میتوانید بعداز کمی پیادهروی و آبشارنوردی به دره علی رودک برسید.
گلابدره
این مسیر برخلاف بسیاری از مسیرهای دیگر تقریبا بکر مانده و از زیباییهای طبیعی بسیاری برخوردار است. در ورودی کوه، یک پیچ تند قبل از گلابدره وجود دارد که باید خودرو را همان اطراف پارک و کوهپیمایی را آغاز کنید. ورودی مسیر کوه ۲مسیر خاکی عریض وجود دارد که هر ۲ مسیر پس از حدود ۵۰۰ متر با یک پل به یکدیگر متصل میشوند. ورودی کوه ۲ مسیر خاکی عریض دارد که هر ۲ مسیر پس از حدود ۵۰۰متر با یک پل به هم متصل میشوند.
راه دسترسی: از میدان قدس یا خیابان فناخسرو و خیابان دربند بگذرید و بعد از وارد شدن به خیابان شکیبایی یا گلابدره مسیر دسترسی به گلابدره نمایان است.
نظر شما